Magazin statii radio si antene radio.

Reflectometru President TOS 1

80
80,00 RON
nici unul
Specificatii: Reflectometrul se utilizeaza pentru calibrarea antenelor radio CB. O calibrare defectuoasa poate duce la defectarea statiei.
Disponibilitate:Stoc epuizat
SKU MSR100282
Marcă President
Detalii

Specificatii:

Reflectometrul se utilizeaza pentru calibrarea antenelor radio CB. O calibrare defectuoasa poate duce la defectarea statiei. Observatie: Este necesara calibrarea antenei de cate ori se schimba pozitia acesteia. Necesita cablu de legatura, nu este inclus !

Atentie: Comutati aparatul pe canalul 20, avand butonul pe FWD si reglati din CALL pana ajunge acul la SET. Apoi schimbati pe REF,si masurati valorile pe canalele 1 si 40.

Cum se calibreaza: In primul rand, trebuie sa va asigurati ca antena montata de dvs se afla cat mai in centrul plafonului autovehiculului. Se conecteaza aparatul de masura intre statie si antena, astfel: cu ajutorul unui cablu de legatura, conectati intai statia si reflectometrul, conectarea cablului se face la mufa TX a refelctometrului iar antena se conecteaza la mufa marcata ANT. Atentionare ! O valoare de peste 3 indica deobicei o conectare defectuoasa, un scurt pe cablul antenei sau in talpa antenei. Mutati statia radio pe canalul 1 si masurati valoarea Undei Reflectate. Notati aceasta valoare. Mutati statia radio pe canalul 40 si masurati din nou valoarea. Daca valoarea masurata pe canalul 1 este mai mare decat valoarea de pe canalul 40, desurubati inbusul de prindere al antenei si ridicati radiantul antenei cu 5mm. Daca valoarea masurata pe canalul 40 este mai mare decat cea masurata pe canalul 1, coborati antena in bobina. NU TAIATI DIN RADIANTUL ANTENEI ! Incercati sa repozitionati antena pana obtineti o valoare cat mai apropiata de 1.0 Nu trebuie ca valoarea sa fie 1.1, unele antene radiaza mai bine si la o valoare mai crescuta a SWR-ului, respectiv 1.2 sau chiar 1.3, ideea de baza este ca valoarea SWR-ului sa nu depaseasca 1.4, 1.5. La camioane daca doriti montarea antenei pe oglinda, este bine sa trageti un fir de 30-40cm din prinderea antenei pana la un punct de masa al caroseriei !

 

Mai multe Informatii
More Information
BrandPresident
Pareri

Scrieți o recenzie

You're reviewing: Reflectometru President TOS 1

TRANSPORT GRATUIT

comenzi peste 500RON

PRODUSE DE CALITATE

comanda acum

CONSULTANTA GRATUITA

suna la 0742533734

CUMPARATURI SIGURE

experienta online din 2010